Vier sterren voor De Stad Trilt

with Geen reacties

Onze boeken krijgen heel wat mooie reviews, we lichten er graag eentje uit vandaag: het debuut van Anton Michels. Boekenblog In De Boekenkast is vol lof en heeft vier sterren veil voor zijn novelle De stad trilt:

 

‘De stad trilt vertelt over een dag uit het leven van Andreas. Nu hij afgestudeerd is aan het begin van de zomer, is hij vrij van doen en laten. Zijn jeugdvriend Torben is net terug uit een instelling en ze trekken samen door de stad. Wanneer Lorna, het meisje op wie Andreas verliefd is, ten tonele verschijnt, dreigt Andreas verstrikt te raken in een rollercoaster van gedachten, gevoelens, verlangens en herinneringen.

Deze 92 bladzijden tellende literaire roman is een kort maar krachtig verhaal. We volgen Andreas tijdens een avondje uit, hij gaat van café naar café en belandt uiteindelijk in Emma haar bed. Later komt hij de liefde van zijn leven tegen en biecht haar zijn slippertje met Emma op.
De auteur beschrijft de vele uitspattingen van Andreas realistisch en erg rauw. Het lijkt net of je naast Andreas meeloopt. Het is een indringend portret van deze jongvolwassene. Het is een pittig boekje en ik vind het een aanrader.
Ik geef dit boek 4 sterren **** ‘

 

De stad trilt