Uitnodiging boekvoorstelling Cirkels

with Geen reacties

Beefcake Publishing nodigt u, in samenwerking met Boekhandel Limerick, uit op de feestelijke voorstelling van:

Cirkels. Mijmeringen van een reiziger – Martin Vansteenkiste

Dinsdag 5 september 2017, 20u

Koningin Elisabethlaan 142

9000 Gent

Uitgeverij Beefcake biedt u een reis rond de wereld aan in de nieuwste uitgave Cirkels

 

Wat maakt iemand tot reiziger? Zijn filosofische reflecties inherent aan het reizen? Zou een minder nomadisch leven niet tot dezelfde bespiegelingen kunnen leiden? We krijgen in dit boek, soms in een glimp, soms zeer expliciet, de mens achter de reiziger te zien: de momenten van intense vreugde, vastberadenheid, van twijfel, zelfs van diepe eenzaamheid… Maar ook de vaste overtuiging dat dit de te gane weg was.

Cirkels is niet het klassieke reisverhaal. Ook geen reisverslag dat de lezer aan het handje meeneemt. Zoals de ondertitel aangeeft, gaat het om mijmeringen van een reiziger. Het is een verzameling indrukken die over vele jaren zijn neergeschreven en die allemaal verband houden met de mens die onderweg is, zowel fysiek als in gedachten. Het zijn verhalen met meerdere lagen, soms beschouwend, soms luchtig, soms ernstig. Noem het kleine openbaringen uit de ziel van iemand die 35 jaar de wereld heeft afgereisd.

Zo is Cirkels geen boek om in één ruk uit te lezen, maar wel om mondjesmaat van te genieten. Om bij weg te mijmeren… Al lijkt er in eerste instantie begin noch einde te zijn, toch is er een orde die zich op het einde toe aan de lezer zal openbaren.

Over de auteur

MARTIN VANSTEENKISTE (1960) debuteerde in 2014 met Katvis. In 2015 werd het herwerkte jeugdverhaal Quetzal gepubliceerd. Net als musiceren en fotograferen, is ook schrijven een van zijn grote passies. Het stelt hem in staat om als ‘eeuwige afwezige’ zijn onbekende wereld met anderen te delen. De laatste jaren pendelt hij vooral tussen België en Oeganda, zijn tweede thuisland en tevens de plek waar veel van zijn creatieve aspiraties vorm krijgen.

 

U kunt uw aanwezigheid hier bevestigen, graag tot dan:

LIMERICK