Uitgeverij Beefcake presenteert u het wonderbaarlijke verhaal van een vrouw in de wetenschap

with Geen reacties

Kijk mama, het sneeuwt! – Gaby Duyvejonck

Uitgeverij Beefcake presenteert u het wonderbaarlijke verhaal van een vrouw in de wetenschap

 

De hoofdfiguur Nora-Beth Inghelse vertelt in Kijk mama, het sneeuwt! over gebeurtenissen die haar jonge leven sterk hebben beïnvloed. Ze ligt soms overhoop met zichzelf omwille van haar dubbele persoonlijkheid. Ook haar omgeving vindt er geen rechte kant aan. Haar belangstelling gaat van jongs af aan uit naar de astronomie. In de basisschool laat ze al van zich spreken samen met Jeroen, een jongen van haar klas, die dezelfde interesse voor de kosmos en de astrofysica vertoont. Hun vriendschap leidt tot een dramatisch hoogtepunt als ze op een dag bij een verkeerd gelopen ‘experiment’ in het ziekenhuis belanden en hun leven daardoor een totaal andere wending krijgt.

Later geeft Nora-Beth, als selfmade astrofysica, lezingen, schrijft ze boeken en artikelen in wetenschappelijke tijdschriften. Ze doet echter heel wat wenkbrauwen fronsen als ze het bestaan van God via de wetenschap wil bewijzen. Na een doortocht in een psychiatrische instelling waar ze verwoed studeert, brengt haar genialiteit op het domein van de astrofysica haar tot in Harvard en het MIT in Amerika.

 

 

 

 

Gaby Duyvejonck

Kijk mama, het sneeuwt!

Roman

435 pagina’s

ISBN 978 949 1144 820 – NUR 301

Prijs boek = 25,00 euro

 

 

 

Gaby Duyvejonck (°1938) is onderwijzer van opleiding, gaf jarenlang les in het basisonderwijs, fungeerde 25 jaar als schooldirecteur en later 10 jaar als pedagogisch adviseur. In 1990 startte hij zijn werkgroep TOBO (Technologische Opvoeding Basis Onderwijs) en introduceerde aldus de termen Techniek/Technologie nog voor er sprake van was in de zogenoemde eindtermen.

Van 1999 tot 2003 werd zijn project Netwerk-TOBO over alle Vlaamse onderwijsnetten heen verspreid, zodat men overal met Techniek-in-het-basisonderwijs kon kennismaken. Gaby schreef alleen of als mede-auteur pedagogisch-didactische boeken over wereldoriëntatie en techniek en werkte mee aan verscheidene pedagogisch tijdschriften. Kijk mama, het sneeuwt! is zijn romandebuut.