Tweede druk Kikker Cas

with Geen reacties

Dankzij de vele goede harten in dit land kunnen we u met veel plezier meedelen dat we bezig zijn aan een tweede druk van Kikker Cas in het ziekenhuis. Auteur Helene Poncelet heeft mede door de vele giften en bijdragen haar droom kunnen waarmaken: een exemplaar van het boek beschikbaar stellen voor ieder kind dat opgenomen wordt in een Vlaams ziekenhuis. Door deze tweede druk zullen we de boeken aan elk ziekenhuis kunnen schenken. Hartelijk dank aan alle donateurs!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helene over haar grote droom:

 

Mijn naam is Helene en ik schreef en illustreerde mijn eerste kinderboekje. Ik ben de trotse mama van Emma (12) en Luka (10) en ben getrouwd met Mario. Wij wonen in Oudenaarde, Oost-Vlaanderen. Mijn zoon Luka werd vorig schooljaar een paar keer opgenomen op de kinderafdeling van het A.Z. in Oudenaarde. In mijn gezin kiezen wij er altijd voor om bij de kinderen te blijven op de kamer ingeval van opname in een ziekenhuis.

Mocht u ooit al eens in eenzelfde situatie gezeten hebben, dan weet u dat tijd in een ziekenhuis heel traag voorbij kan gaan. Om die tijd door te brengen ging ik vorig jaar aan het tekenen. Ik had een schetsboek bij me en in dat schetsboek werden de eerste lijnen gezet voor het boekje Kikker Cas in het ziekenhuis.

Waarom een kikker? Waarom Cas?

Vrienden van ons verloren, een viertal jaar geleden, hun zoontje Cas. Hij mocht maar 5 maanden oud worden. De ouders van Cas, familie en vrienden, gedenken hem in een kikkerfiguurtje. Waarom hoor ik u al denken?

Kent u het verhaaltje van de twee kikkers die in een emmer melk vielen? Om boven te kunnen blijven moesten ze allebei heel hard trappelen. Algauw werd de ene kikker moe, gaf op, en verdronk. De andere kikker bleef maar doortrappelen. Hierdoor werd de melk boter. De boter was hard genoeg om ervoor te zorgen dat het kikkertje uit de emmer kon springen en daardoor zijn onfortuinlijke val overleefde. Een verhaal dat hoop geeft. Hoe zwaar het ook tegenzit, je moet blijven vechten en volhouden. Cas heeft inmiddels een zusje van bijna een jaar oud. Toen ik een figuurtje zocht voor in mijn kinderboek, dacht ik meteen aan hem en vroeg ik aan zijn ouders of ik de kikker ‘Cas’ mocht noemen, dat mocht. Dit kinderboek is opgedragen aan een kleine kikkerprins, kleine kikkervriend Cas.

‘Kikker Cas’ is een boekje dat kinderen op een toegankelijke manier laat kennismaken met een verblijf in het ziekenhuis. Je kan het voorlezen, samen lezen of zelf lezen. Mijn droom is: een exemplaar op iedere kinderafdeling van een ziekenhuis of in de wachtkamer bij de dokter. Ook op school hoort het mijns inziens thuis. Gewoon thuis is uiteraard ook meer dan goed!