Tussen reis en roots

with Geen reacties

Eindelijk is hij verkrijgbaar in de boekhandel én in onze webshop: Tussen reis en rootsBelgische sporen op citytrips in Europa en New York. Deze alternatieve reisgids, specifiek gericht op de ontdekking van Belgisch erfgoed op citytrips in Europa en New York, is het debuut van gelauwerd reisjournalist Erik Brusten.

Wie heeft al eens een pintje gedronken in het Cafeeke in Madrid? Wie kent het verhaal van ‘the Flemish mother of America’ in New York of weet dat in Parijs ooit een église flamande heeft bestaan? Of hebt u ooit gehoord van de Waalse jongedame die in de harem van de Ottomaanse sultan is beland? Waarom vind je in Venetië een Vlaanderenstraat en een Belgische kerk in Rome? Wie was de ‘dwerg’ uit Henegouwen die in München zoveel rococogebouwen heeft ontworpen? Of die Belgische architect die Barcelona mee heeft helpen bouwen?

Er is een grote kans dat u bij al deze vragen uw hoofd schudt of de schouders ophaalt. Kunstenaars, ondernemers en avonturiers uit onze landstreken hebben in voorbije eeuwen nochtans heel wat stukjes erfgoed nagelaten in Europa en Amerika. Helaas zijn veel van deze Belgische sporen in de vergeethoek geraakt. Daar wil dit boek echter graag verandering in brengen!

 

Boekvoorstelling Erik Brusten

 

Zo kan u zich bijvoorbeeld laten meevoeren door Napels in het zog van een Vlaamse schilderskolonie, ontdekken hoe de Mechelse familie Vingboons de aanblik van de Amsterdamse grachten mede heeft bepaald en wat het verhaal is achter de door landgenoten gerunde tapijtenmanufacturen van Firenze, Madrid, München, Parijs en Londen. Ook zult u meer te weten komen over die afgehakte hand die vandaag nog steeds in een Praagse kerk te bewonderen valt.

Van de ‘Flemish frows’ die in Londen actief waren, tot de avonturen van Jacques Brel in Parijs: deze reisgids biedt u een wandeling aan door 17 grootsteden, langs kleine steegjes en grote monumenten die elk op hun manier een link bezitten met onze regionen. De diverse, historische anekdotes die in deze publicatie werden gebundeld maken van dit boek een must-read voor eenieder die van reizen of (de Belgische) geschiedenis houdt.

Of u nu een ervaren reiziger bent of nog jong met veel Wanderlust, dit boek biedt een interessant, vernieuwend perspectief op reisherinneringen en geeft de onweerstaanbare drang er zelf op uit te trekken. De gehanteerde taal en stijl zorgen er bovendien voor dat u zich in lang vervlogen tijden waant. Ook voor geoefende citytrippers is deze gids een aanrader: de unieke insteek maakt dat u de grootsteden zal bewandelen via een weg die u tot nog toe onbekend was.

Haal dit vernieuwende reisboek over Belgische sporen in buitenlandse grootsteden nu in huis via onze webshop.