Boek in de kijker: Wrakhout van Peter De Rick

with Geen reacties

Deze maand brengen wij u opnieuw enkele mooie titels, waarvan we er eentje graag uitlichten.

Wrakhout is het romandebuut van Peter De Rick.

 

Aart, een jonge architectuurstudent verlangt naar een spannend leven. Hij wil zijn kille jeugd achter zich laten. Ongewild belandt hij in een tot mislukken gedoemde driehoeksrelatie. In zijn verbittering zoekt hij troost bij zijn favoriete rockband.

Hij onderneemt een odyssee naar zijn verleden. Wie is oprecht en wie verschuilt zich achter een façade? Het antwoord is ontluisterend.

Hoe diep kunnen trots en wraak een leven tekenen?

Deze dynamisch geschreven ontwikkelingsroman legt de maalstroom van gebeurtenissen bloot in het jonge leven van Aart. In het decor van de kille jaren 80 verliest hij meer en meer houvast.

 

Peter De Rick (1964) groeide op in het landelijke Vlierzele. Reeds als kind speelde zijn fantasie hem parten maar die vond geen uitweg. Later startte hij met enkele vrienden een punkbandje. Muziek werd zijn passie samen met literatuur. Hij schreef verschillende kortverhalen, hieruit ontstond het idee voor een roman. Als deel van een schrijverstrio werkte hij mee aan een toneelstuk.

Het schrijven werd ook schrijven met licht. Hij volgde een opleiding fotografie aan de kunstacademie in Gent. In deze debuutroman is de invloed van de ‘punker’ en de ‘fotograaf’ duidelijk te merken, zowel in de stijl als in het verhaal.

Peter De Rick

Wrakhout

Roman

246 pagina’s

ISBN 978 949 1144 899 – NUR 301

 

Nu te koop in onze webshop!