Boek in de kijker: Luc Abel

with Geen reacties

Pelgrim op de dool – Luc Abel

Op spirituele reis in een zoektocht naar gemoedsrust

Wanneer Luc op een dag wakker wordt in een onbekend ziekenhuis, betekent dat het begin van een moeizaam herstel. Waarom ligt hij hier? Hoe is hij in dit bed beland? En wat heeft de mysterieuze Vivianne hiermee te maken? Tijdens zijn lange revalidatie ontdekt Luc gaandeweg wat er is gebeurd.

Verdwalend in het labyrint van zijn eigen hoofd herinnert hij zich de voettocht die hij als pelgrim maakte richting Rome. Bij zijn terugkomst in België vindt hij zijn draai niet, maar verder op tocht gaan lukt hem uiteindelijk ook niet meer. Hij ontwikkelt een obsessie voor Vivianne, een Rwandees meisje dat hij leert kennen op zijn werk in de cinema. Deze obsessie zal hem leiden naar de afgrond en culmineren in een noodlottige gebeurtenis. Volstaat de kracht van zijn herinneringen om zijn demonen definitief te overwinnen?

Autobiografie snijdt gevoelig thema aan

Hoe ver moet iemand lopen om te vergeten? Hoe ver moet iemand gaan om iemand te vergeten? Luc Abel gaat tot het uiterste, tot het einde. Tot hij ontwaakt in een ziekenhuisbed, en alles opnieuw lijkt te beginnen. Die nieuwe start brengt hem van het ene revalidatiecentrum naar het andere, letterlijk en figuurlijk op de dool doorheen het leven. Maar dit boek wil meer zijn dan het verhaal van een lijdensweg. Luc brengt tijdens zijn herstel zijn vroegere voettochten in herinnering, een ware inspiratiebron voor elke reiziger. De pelgrimsverhalen zetten aan tot meditatie en filosofische bespiegelingen over de ware zin van ons bestaan.

Een geestelijke zoektocht naar het waarom van de dingen; waarom ze zijn zoals ze zijn, en hoe je daarmee vrede moet vinden.

 

Pelgrim op de dool is vanaf eind februari 2019 overal verkrijgbaar, ook via onze webshop natuurlijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luc Abel

Pelgrim op de dool

Waargebeurd/Non-fictie

226 pagina’s – 14 x 21 cm

ISBN 9789493111042 – NUR 402

Prijs boek = 22,50 euro

Prijs e-boek = 4,99 euro