Boek in de kijker: Gerookt en gepekeld vlees

with Geen reacties

Gerookt en gepekeld vlees – Eva De Gelder

 

Mijn familie, mijn Revara, mijn vrienden, mijn Rafaël, mijn minnaars, mijn Aaron: ze hadden de schubben van mijn vel verwijderd, en lieten het vlees vrij, legden het braak en open voor onkruid en tulpen gelijk, en ik had mij aan hen vastgeklemd, als waren ze de laatste strohalmen die de grond bijeenhielden. Ze maken er allemaal deel van uit, geen enkel feit of gebeuren staat op zichzelf.

Eva De Gelder heeft haar nonkel vermoord. Maar dit is evenwel geen thriller. Gerookt en gepekeld vlees is een saga, een relaas van zegswijzen en oneliners over familie, geld en andere rottigheid. Een verhaal over Gauloises, necrofiele fases en metalheads. Over toeval en fatum, over Joden en juwelen, bloedmooie moeders, porto en bijbeljointjes. Een verhaal over alles, maar niet over incest.

Gerookt en gepekeld vlees is een hedendaagse en vrouwelijke kijk op schuld en boete. Het is een encyclopedie van de draden rond één gebeurtenis, en tevens een vrouwenleven verteld aan de hand van de drie invloedrijkste mannen in het leven van de protagonist: de beste vriend, de gedeelde minnaar en de vermoorde nonkel.

Eva De Gelder (°1993) woont in Brussel. Ze publiceerde eerder kortverhalen in Alice Magazine en Schrijven Online en maakt deel uit van het schrijverscollectief Hyster-x. Haar debuutroman Canis (2020) kreeg veel lovende kritieken. Gerookt en gepekeld vlees is haar tweede boek.

 

‘Een vlot geschreven, onderhoudend verhaal over liefde, drugs, Tinder-afspraakjes, eenzaamheid en de weg zoeken en vinden in het leven.’ – Het Boekenrijk over Canis

 

 

Eva De Gelder

Gerookt en gepekeld vlees

Roman

182 pagina’s

ISBN 978 949 3293 120 – NUR 301

Prijs boek = 20,00 euro

 

Overal verkrijgbaar in webshops en boekhandels!