Boek in de kijker: De Wetten van Wiel

with Geen reacties

De Wetten van Wiel – Patrick Vandewalle

 

‘Karakter,’ herhaalde Roger zijn wijze les, ‘dat is het voornaamste. Doorzettingsvermogen. Nooit opgeven! Hoofd vooruit en neus omhoog. En kent ge nog de Achtste Wet van Wiel?’

‘Dat een voetballer zonder karakter even ver geraakt als een coureur zonder fiets,’ wist Danny nog uit het blote hoofd.

‘Exact,’ zei Roger.

Roger Calluwaerts ziet in zijn 17-jarige zoon Danny een groot voetbaltalent. Wanneer de jonge linksmidden van vierdeprovincialer VC Eendracht Kromkerke in een bekerwedstrijd tegen Anderlecht een wereldgoal scoort, lijkt er voor hem een droom te zullen uitkomen. Want een plaatselijke manager doet hem een op het eerste gezicht interessant voorstel. Maar zijn diens plannen wel zo oprecht als ze lijken?

De Wetten van Wiel is een tragikomedie over simpele mensen die overmoedig durven dromen, maar die met hun goed ontwikkeld talent voor mislukkingen en een manifeste aanleg om te falen recht op een even pijnlijk als hilarisch fiasco lijken af te stevenen.

“Snedig, goed verhaal, fijne wendingen, duidelijk filmisch van opzet. Stevige binnenkomer!” – Stijn Meuris

 

Patrick Vandewalle (°1969, Genk) schreef als muziekjournalist voor Het Belang Van Limburg en organiseerde jarenlang het alternatieve muziekfestival Absolutely Free in Genk. De Wetten van Wiel is zijn debuut als auteur.

 

 

Patrick Vandewalle

De Wetten van Wiel

Roman

194 pagina’s

ISBN 978 949 3111 714 – NUR 301

Prijs boek = 20,00 euro