Boek in de kijker: De Belcoin

with Geen reacties

De Belcoin – Rony Roeland

 

Seks, drugs en moord. Het is alledaagse kost voor de uitgebluste commissaris Ludo Deckers. Deckers probeert net van wat welverdiende rust te genieten met zijn zwangere vriendin Olena, wanneer hij voor een nieuw bloederig raadsel komt te staan. Thomas Kiefer, de bedenker van het cryptogeld Belcoin, blijkt zijn eigen dood voorspeld te hebben. Kende Thomas zijn moordenaar? En heeft dit iets met de Belcoin te maken? Om dat uit te zoeken, begeeft commissaris Deckers zich doorheen nauwe steegjes tot in de sinistere onderwereld van Antwerpen. Al gauw ontdekt hij dat niets is wat het lijkt.

Deckers reduceert moordmotieven altijd tot de woorden: geld, god en gat. Maar nu is er duidelijk meer aan de hand. Hij volgt het spoor tot in het hautaine Knokke-Zoute. Onderweg ontmoet hij God, de Holocaust, machtsgeile politici, misbruik binnen de kerk en niet te vergeten, de Belcoin en de almacht van het grootkapitaal. Meer dan stof genoeg dus om deze pageturner in een ruk uit te lezen.

 

Rony Roeland (1955) is verzekeringsmakelaar. Hij debuteerde in 2018 met de thriller Aan de rand van de toekomst. Met De Belcoin schrijft Rony Roeland zijn tweede misdaadroman van hoog niveau.

 

 

Rony Roeland

De Belcoin

Thriller

358 pagina’s

ISBN 978 949 3111 257 – NUR 330

Prijs boek = 22,50 euro

 

Nu overal verkrijgbaar.

Korting en gratis levering in onze webshop!