Boek in de kijker: Dag kleine vriend

with Geen reacties

Dag kleine vriend – Niki Colemont & Hilde De Wilde

 

In het grote dierenbos heeft Kraakje de eekhoorn het druk met het aanleggen van zijn wintervoorraad. De nootjes die hij vindt, verstopt hij zorgvuldig. Een groot werk waar hij iedere dag al vroeg aan begint.

Tot hij fotograaf Niki onderweg tegenkomt. Niki helpt Kraakje bij zijn zoektocht naar nootjes. Hij fotografeert hem en laat hem nieuwe dingen ontdekken. Er ontstaat een mooie vriendschap met onverwachte wendingen. Onderweg leert Kraakje ook vrouwtjeseekhoorn Knabbeltje kennen. Zou zij zijn vriendinnetje willen zijn?

 

Verbazingwekkend grappig, voor groot en klein! (Vanaf 4 jaar)

 

Hilde De Wilde begon in 2017 met het schrijven van verhaaltjes voor kinderen in een speelse stijl. Zij pende de tekst van Dag kleine vriend neer op basis van een fotoreportage van Niki Colemont. Dag kleine vriend vertelt het avontuurlijke verhaal over de vriendschap tussen fotograaf Niki en Kraakje de eekhoorn. Toverachtig en eenvoudig tegelijkertijd: perfect om voor te lezen aan de allerkleinsten.

Niki Colemont is een 35-jarige natuurfotograaf. Zijn passie voor dieren in het wild begon heel toevallig toen hij op een ochtend in 2016 uit het raam keek. Hij zag een vogeltje uit het nest vliegen op zoek naar voedsel. Dit ingetogen moment fascineerde hem en was het begin van iets bijzonders. Door zijn fotografie deelt Niki vandaag zijn vreugde voor een leven dicht bij de natuur.

 

 

Niki Colemont & Hilde De Wilde

Dag kleine vriend

Kinderboek 4+

40 pagina’s // 30 x 20 cm oblong

ISBN 978 949 3111 813 – NUR 270

Prijs boek = 15,00 euro