Boek in de kijker: Bewind vs Bemind

with Geen reacties

Bewind vs Bemind. Als recht krom aanvoelt – Els Coenen

De 88-jarige Margriet wordt door zogenaamde vrienden bedrogen en bestolen. Na een ziekenhuisverblijf wijst de vrederechter haar een advocate-bewindvoerder aan. Die ziet niet hoe Margriet wegkwijnt in een gesloten instelling waar ze niet thuishoort. De missers van de bewindvoerder stapelen zich op. Nicht Els, auteur van dit boek, probeert samen met Margriets goede vriendin Anita het tij te keren. Die opdracht blijkt moeilijker dan verwacht.

‘Deze dappere getuigenis is een #mustread voor wie bewindvoering van onderuit wil begrijpen en voor al wie straks met deze problematiek geconfronteerd kan worden. Jullie allemaal dus.’

ere-vrederechter Jan Nolf   

#justitiewatcher #radiorechter

Els Coenen (°Lier, 1958) leerde liever rekenen dan schrijven. Na haar studies kernfysica werkte ze in de IT- en in de telecomsector. Voor ze in het verhaal van haar tante gezogen werd, had ze amper van bewindvoering gehoord en was haar beeld van het vredegerecht romantisch.

De ontnuchtering was groot. Els ondervond hoe frustrerend het is om aan de kant van de machtelozen te staan. Via dit boek ruchtbaarheid geven aan deze problematiek was het enige zinvolle en constructieve dat ze na haar ervaring kon bedenken.

Els Coenen

Bewind vs Bemind. Als recht krom aanvoelt

Non-fictie

220 pagina’s

ISBN 978 949 3111 233 – NUR 400

Prijs boek = 20,00 euro

Nu overal verkrijgbaar!