Baanbrekend boek voor stressoplossingen

with Geen reacties

Uitgeverij Beefcake presenteert u het debuut van Carine Green (nu al vertaald naar het Engels!)

‘Waarschuwing: dit boek gaat je leven grondig veranderen.’ Met die woorden begint auteur Carine Green (34) haar boek Stress reset. Langdurige stress en onverwerkte trauma’s kunnen tot heel wat klachten en aandoeningen zoals chronische vermoeidheid leiden. Carine zocht en vond een oplossing voor deze problemen.

De man keek me met een uitgestreken gezicht aan. ‘Laat me raden: je hebt al jaren last van allerlei vage klachten, zoals pijn, vermoeidheid, een slechte spijsvertering en slapeloosheid. Ze vinden geen duidelijke reden voor die klachten. Je hebt al heel wat dokters, kinesisten en pillen geprobeerd, maar je voelt je nog altijd even beroerd.’
Verbluft keek ik hem aan. Hij had grijsgroene ogen. ‘Hoe weet u dat?’
‘Ik kan je helpen.’ Hij overhandigde me een visitekaartje. ‘Bel me.’
Ik was te verbaasd om te reageren. Pas op de hoek van de straat keek ik naar het kaartje in mijn hand. J.P. stond er, en een gsm-nummer. Dat was alles.

CVS, fibromyalgie, burn-out, depressie… De mensen die aan deze vage aandoeningen lijden, wacht vaak een jarenlange, tevergeefse zoektocht naar een oplossing.

Vaak hebben hun klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, spierpijn en voedselgevoeligheden, een psychosomatische oorzaak: ze worden veroorzaakt door stress. Traditionele medicijnen en supplementen brengen zelden echt verlichting en pakken in het beste geval enkel de uiterlijke symptomen aan.

In Stress reset onthult Carine Green, die zelf jarenlang aan chronische vermoeidheid leed, de formule waarmee ze niet enkel haar eigen leven, maar ook dat van haar vriendinnen aanzienlijk wist te verbeteren. Ze doet dit aan de hand van een gefictioneerd verhaal, waarin ze haar zoektocht uit de doeken doet.

Een schijnbaar toevallige ontmoeting in de wachtkamer van haar huisarts leidt tot een reeks vreemde gebeurtenissen, met in de hoofdrol een mysterieuze man die haar de puzzelstukken aanreikt waarmee ze haar leven weer in eigen handen kan nemen. Green onthult de oorzaak van pijn, van niet-gelukkig zijn en reikt een oplossing aan om de lichamelijke en mentale gevolgen van stress aan te pakken en de veerkracht van je eigen hersenen te gebruiken om zelf op de resetknop te drukken.