Een boek uitgeven in eigen beheer

 

Als je iemand bent die zelf graag volledig de touwtjes in handen heeft, dan kun je bij Beefcake Publishing ook je boek uitgeven in eigen beheer. In dat geval werken wij in opdracht voor jou. Tegenwoordig heb je veel mogelijkheden om aan self publishing te doen. Zo ben jij naast de auteur ook de uitgever. Dat zijn twee zaken die moeilijk te combineren zijn, maar misschien kun jij dat moeiteloos? Zoals gezegd komt er veel bij kijken om een boek op een kwalitatieve en verzorgde manier uit te geven.

 

Ik som het even op: de tekst moet in vlekkeloos Nederlands zijn met daarnaast alle leestekens correct gebruikt en op de juiste plaats gezet. Je moet zelf een drukklare cover ontwerpen, voor- en achterkant, in de juiste afmetingen met afloop. Dan is het zaak om de juiste drukker te vinden. Als de boeken er dan eindelijk zijn, moeten ze verspreid en te koop aangeboden worden, zowel in winkels als online. Als laatste moet je de juiste mensen, lezers en pers, laten weten dat jouw boek bestaat en hopen dat ze er aandacht aan willen schenken.

 

VTM Nieuws over ons op de Boekenbeurs
VTM Nieuws over ons op de Boekenbeurs

 

 

Iedereen uitgever

 

Dat is een hele boterham, maar als je wat mensen kent die je willen helpen, dan kan het wel lukken. Heb je naast je schrijverstalent ook wat skills in marketing en business, dan kom je er gegarandeerd. Met veel doorzettingsvermogen en verstand van zaken kun je alles bereiken. Hopelijk krijgt je boek een mooi plekje in de boekenwereld!

 

Als je zelf een boek wil uitgeven, dan helpen we jou bij Beefcake verder. Dan ben jij de uitgever en fungeren wij als adviseur. We geven je tips en begeleiding om jouw droom werkelijkheid te laten worden. Jij behoudt alle rechten op je werk en je kunt dus doen wat je wilt met de boeken die je laat drukken: uitdelen, weggeven en verkopen aan de prijs die jij kiest: alle opbrengsten zijn voor jou.

 

Hoe geef ik mijn boek uit in eigen beheer?

 

Heb je interesse in het uitgeven van je boek in eigen beheer? Stuur ons een mailtje en dan kunnen we eens samenzitten om te overlopen wat je precies wilt. Op basis daarvan kunnen we overeenkomen wat je zelf doet en wat Beefcake Publishing voor jou kan betekenen. Wij garanderen je een perfect gedrukt boek in het aantal exemplaren dat je wenst. Je betaalt bovendien alleen voor de service die je zelf wilt. Deze formule is een ideale manier om zonder al te veel kosten je boek uit te geven en er maximaal aan te verdienen. Je kunt rekenen op een scherpe offerte!

 

Gentse kaaien

 

Opties bij uitgeven in eigen beheer

 

Sinds de digitale revolutie is boeken drukken een pak goedkoper geworden, zeker wat kleine aantallen betreft. Boeken die digitaal gedrukt worden verschillen amper van de veel duurdere offsetdruk. Daarom is het zogenoemde printing-on-demandprocedé (of POD) heel erg populair. Het maakt het mogelijk om kosten te drukken zonder verlies van kwaliteit. Dat maakt uitgeven in eigen beheer zo aantrekkelijk. Wij werken hiervoor samen met de beste gespecialiseerde drukkerijen.

 

Voor je boek kun je paperback of hardcover kiezen, wit papier of roman crème, FSC-keurmerk, mat of glossy look, met of zonder illustraties (kleur of zwart-wit, de cover is altijd in kleur), alles afgewerkt met een beschermende laag. Uiteraard beslis je zelf over de afmetingen. Wij zorgen voor de registratie van ISBN, waardoor je boek overal in de boekhandel gekocht kan worden. Alles op maat!