Een boek uitgeven

Je hebt eindelijk dat boek kunnen schrijven en wilt het laten uitgeven in België. Hoe vind je nu een uitgever voor je boek? Dat is een moeilijke klus in een ingewikkelde sector, maar bij uitgeverij Beefcake Publishing ben je aan het juiste adres! Wij helpen jou doorheen het hele proces.

Misschien ben jij de volgende Roderik Six of Hazim Kamaledin. Beide gelauwerde schrijvers hebben in het begin van hun carrière gepubliceerd bij ons. Een van de vroege verhalen van Roderik Six is verschenen in onze bundel Aangeboord talent. Intussen is zijn werk meermaals bekroond en staat hij aan het begin van een prachtige carrière. Hazim Kamaledin debuteerde bij Beefcake Publishing met de roman Oraal. Kamaledin combineert al heel lang theater met literatuur. In 2016 was hij met zijn werk genomineerd voor de Arabische Man Booker Prize! Ben jij onze volgende succesauteur?

Wat moet je doen? Stuur ons je manuscript! Wij lezen het zo snel mogelijk en kijken dan of we het willen uitgeven. Wij geven heel veel soorten boeken uit: fictie, non-fictie, thrillers, fantasy, sciencefiction, reisverhalen, kinderboeken, poëzie… Je krijgt van ons het respect dat je verdient met duidelijke, opbouwende en gerichte commentaar. Zonder vooroordelen. Geen maanden wachten op feedback, geen onpersoonlijke, nietszeggende antwoorden. Als auteur krijg je soms veel te verduren. Daar doen wij niet aan mee.

Als we overtuigd zijn van je boek, dan maken we graag een afspraak met jou. Persoonlijk contact is voor ons heel belangrijk. We willen alles rustig bespreken met jou, zodat je weet hoe het eraan toegaat in de boekenwereld. Je kunt dan alles vragen wat je maar wil weten en wij vertellen graag stap voor stap hoe wij je boek zullen publiceren. Jouw werk zit erop, wij zorgen voor het nalezen van de tekst, de lay-out van het hele boek en het drukken. Hiervoor werken wij alleen maar met de beste mensen. Je kunt rekenen onze jarenlange expertise. Jij bent betrokken bij elk aspect van dit proces: jouw boek zal er precies uitzien zoals je je het had voorgesteld!

Filip Plompen Met Mark Tijsmans
Filip Plompen met Mark Tijsmans

Wat kost een boek uitgeven?

Een deftig, verzorgd boek uitgeven kost veel geld, dat hoef ik je niet te vertellen. De tekst laten nalezen, de lay-out doen, het boek laten drukken bijvoorbeeld. Dan bestaat je boek al, maar het ligt nog nergens in de winkel en niemand weet ervan. Een boek uitgeven betekent dus ook promotie voeren en reclame kopen, zowel in de boekskes als op social media. In deze digitale tijden is dat onontbeerlijk.

Wij werken oa met crowdfunding om alles gefinancierd te krijgen, zodat we jouw droomboek kunnen realiseren. Crowdfunding is een nieuwe, innovatieve vorm van micro-economie. Sympathisanten, geïnteresseerden, organisaties en bedrijven kunnen projecten (in dit geval jouw boek) steunen die zij belangrijk vinden en donaties doen in ruil voor allerlei exclusiefs. Afhankelijk van het bedrag dat zij betalen krijgen zij een exemplaar van je boek, een boekenpakket, een voorleessessie of een naamsvermelding. Mogelijkheden genoeg waaruit wij samen met jou kiezen! Bedrijven krijgen voor hun sponsoring bovendien een bewijsje van betaling voor de belastingen.

Filip met Rode Duivel Thomas Vermaelen
Filip met Rode Duivel Thomas Vermaelen

Hoeveel verdien je aan je boek?

Jouw boek is eindelijk uitgegeven en wordt hopelijk veel gekocht. Jij krijgt 10 procent van de verkoopprijs per boek in de winkels. Dit standaardpercentage in de boekensector kan bij Beefcake in sommige gevallen nog oplopen, afhankelijk van de verkoop en de crowdfunding. Daarnaast kun je je lid maken van organisaties zoals deAuteurs of Sabam om van hen vergoedingen te krijgen op basis van je auteursrecht. Wij geven jou daar uiteraard alle uitleg over die je nodig hebt. Ten slotte heb je bij Beefcake ook de vrijblijvende mogelijkheid om te beslissen of je al dan niet zelf nog wat extra winst wilt maken. Je krijgt namelijk auteurskorting, wanneer jij je boeken rechtstreeks koopt bij ons. Die kan je zelf doorverkopen en alle opbrengsten zijn dan voor jou. Uiteraard niet verplicht, maar wel een leuk extraatje!