Crowdfundingcampagnes

Bij Beefcake Publishing werken we graag met crowdfunding om onze boeken gedrukt en gepromoot te krijgen. Momenteel kunt u de volgende projecten/publicaties steunen door een bepaald bedrag te doneren. In ruil krijgt u allerlei mooie aanbiedingen!

 

Voor het zeggen - Marlies van Bouwel (roman)

Voor het zeggen is een roman over de vriendschap tussen twee vrouwen die elkaar na twintig jaar terugvinden, op het moment dat Sara in de lokale politiek stapt. Ze krijgt hierbij de hulp van haar vroegere vriendin Liesbeth die na een gebroken relatie teruggekeerd is naar het dorp van haar kinderjaren. Dat zij een moeilijke jeugd heeft gehad, heeft veel te maken met Corneel Goossens, de eerste burgemeester van Arendam en de uitdager van vriendin Sara.

 

http://www.worldofcrowdfunding.com/voor-het-zeggen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De muizentrap - Jan Van Den Bossche (roman - road book)

Wat oorspronkelijk als een reisverslag bij elkaar werd gekrabbeld, werd te lijvig bevonden voor het clubblad waarvan schrijver dezes manusje-doet-alles pleegde te zijn. De maidentrip met een omgebouwde oldtimer leek geknipt voor het motorblad Motoren & Toerisme, maar bij het overlijden van diens redacteur belandde het in de spreekwoordelijke koelkast. Toch bleef het verhaal, vol levens wendende verrassingen, knagen aan de pen.

Maar er is meer dat knabbelt in het hoofd van de solitaire reiziger. Op zoek naar hoe en waarom zijn motor hem op een emotionele roetsjbaan heeft kunnen brengen, ontbloot hij de wortels van wat hem willens nillens aantrekt: oude motoren, avontuur, hemels geluk... En hij gaat ver terug, tot in zijn peutertijd. Er zijn niet alleen de vele herinneringen die hem op zijn pad begeleiden: er zijn ook de twijfels, de raadsels en de vragen.

Het duurde meer dan vijftien jaar vooraleer Jan Van Den Bossche zijn manuscript omgooide van reisverhaal naar reisroman. Een ongeval met de motor, onderweg naar het werk, gaf hem plots de nodige tijd om de oude zweer voorgoed uit te duwen.

De Muizentrap is niet alleen een zoektocht naar de ontelbare makkers, de vele vrienden, in de in elkaar vervlochten verhalen en al even adembenemende motoren, maar vooral een zoektocht naar zichzelf.

 

http://www.worldofcrowdfunding.com/de-muizentrap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen kind of een vreemd kind? - Heidje Martens (non-fictie)

'Het boek ontrafelt het hele proces van de complete zorgeloosheid tijdens de eerste jaren van onze relatie, de opkomende kinderwens, het langzame vermoeden dat het niet van een leien dakje zou lopen, het tegen-beter-weten-in doorzetten, de lange reeks ziekenhuizen, dokters, IVF’s, ICSI’s enz tot en met het voldongen feit dat een eigen kind er nooit zal komen.

Het vertelt open en eerlijk over het jarenlange gevecht, de frustraties, de schaamte, de gevolgen voor onze relatie, de omgang met de buitenwereld, het verdriet, de onmacht, de woede en de uiteindelijke aanvaarding.

Van daaruit gaat het naar de beslissing om te adopteren, de onbekendheid met heel het proces, de almacht van de adoptie-instanties, het opgeven van privacy en principes ter wille van dat ene doel en toch: het blijven ervoor gaan. Altijd weer.

Hoe het eindigt, lees je in het boek. smiley

Het boek wil zowel koppels die met infertiliteit te kampen hebben, als al wie er van ver of dichtbij mee te maken heeft een inzicht bieden in heel het transformatieproces van ongewilde onvruchtbaarheid naar adoptie en hoe je er als koppel mee omgaat; een spiegel voorhouden aan de buitenwereld, met daarbij vele praktische (soms tenenkrullende, vaak humoristische) voorbeelden van hoe het er al die jaren aan toeging.'

 

http://www.worldofcrowdfunding.com/geen-kind-een-vreemd-kind

 

 

De Tragedie van Swerthout-Wittebeek - Karolien Joossens (oorlogsroman)

De Tragedie van Swerthout-Wittebeek is een historische roman die gebaseerd is op het waargebeurde oorlogsdrama van Meensel-Kiezegem.

Toen Karolien Joossens voor het eerst over het oorlogsdrama van Meensel-Kiezegem hoorde, liet het verhaal haar niet meer los. Ze sprak met getuigen en nabestaanden, verzamelde informatie, en schreef een roman gebaseerd op waargebeurde feiten in een poging om het drama te duiden en te begrijpen. Met de roman hoopt ze mee de herinnering aan het historische drama levend te houden.

De Tragedie van Swerthout-Wittebeek speelt zich af in de zomer van 1944.

Adolf, zoon van de welvarende en collaborerende familie Creemers uit Swerthout, wordt neergeschoten door het verzet.

Uit wraak voor zijn dood weet de familie Creemers met behulp van zowel Duitsers als Vlamingen twee razzia’s te organiseren, waarbij nagenoeg de hele mannelijke bevolking van Swerthout-Wittebeek opgepakt wordt.

Slechts acht gevangenen zullen na de oorlog levend terugkeren uit de concentratiekampen.

Hoe heeft dit drama kunnen plaatsvinden? Welke oorzaken hebben tot deze afschuwelijke samenloop van omstandigheden geleid? Hoe ging het dorp om met de verschrikkelijke gebeurtenissen? Aan de hand van verschillende perspectieven (o.a. dorpelingen, verzetslieden, collaborateurs, Duitsers…) kan de lezer zelf een antwoord construeren op deze vragen.

 

http://www.worldofcrowdfunding.com/de-tragedie-van-swerthout-wittebeek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan de rand van de toekomst - Rony Roeland (misdaadroman)

Twee moorden en een overdosis witteboordencriminaliteit. Dit is niet het droomscenario, waarmee Ludo Deckers, hoofdinspecteur bij de Antwerpse politie, afscheid zou nemen van zijn actieve loopbaan. Zijn vierkante kilometer opgegooide Scheldegrond davert onder zijn voeten als zijn jonge, mooie, Oekraïense vriendin hem in de armen valt en vertelt dat haar zus van de aardbol verdween.

Het aantal verdachten is miniem en het onderzoek verloopt stroef. Intussen stoot hij op een cocaïnehandel die stelselmatig internationale allures aanneemt. En alsof dit alles nog niet genoeg is, vliegt zijn ex-echtgenote als een ongeleid projectiel door de Antwerpse straten.

Liefde en waanzin, moord en drugs zijn de ingrediënten van deze spannende thriller, die explodeert in een onwaarschijnlijke, onvoorspelbare ontknoping. Welkom aan de rand van de toekomst.

 

http://www.worldofcrowdfunding.com/aan-de-rand-van-de-toekomst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De stad trilt - Anton Michels (novelle)

Dit boek gaat over één dag in het leven van het hoofdpersonage Andreas. Hij is student; het verhaal speelt zich af aan het begin van de zomervakantie. Nu alle verplichtingen zijn weggevallen, is hij overgeleverd aan zijn gevoelens en verlangens. Het verhaal begint op het appartement van Torben, zijn jeugdvriend die aan de beterhand is na een donkere periode. Vanavond zullen ze met hun oude vrienden voor de eerste keer sinds lang nog eens hun favoriete plekjes bezoeken. Wanneer Lorna, het meisje op wie hij al heel zijn leven verliefd is, zich bij het gezelschap voegt, besluit Andreas echter om de avond alleen verder te zetten. Dwalend door de stad dreigt hij verstrikt te raken in een web van gedachten, gevoelens, verlangens en herinneringen.

 

http://www.worldofcrowdfunding.com/de-stad-trilt

 

 

Het einde van onschuld - Chiraz Laffet (thriller)

Tiara King is een doorgewinterde brigadier die zich in een zaak vastbijt als geen ander. Ze leidt de ‘Delicten tegen Kinderen’-taskforce. Met haar bijtende sarcasme en droge opmerkingen probeert zij op haar eigen manier de horror waar ze dagelijks mee geconfronteerd wordt te verwerken.

Dit keer krijgt ze een zware zaak op haar bord. Dankzij het wakende oog van hackerscollectief SHADOW belandt een dossier met een nieuwe vorm van mensenhandel op haar bureau. Een race tegen de klok start. King en haar team stuiten op een huiveringwekkend netwerk van perverse activiteiten. Ze moet de hulp inschakelen van Interpol en de federale politie.

Een spannende klopjacht begint om de daders voor het gerecht te brengen en rechtvaardigheid voor de slachtoffers te zoeken. Maar eerst moet ze die slachtoffers ook vinden. Zal haar expertise genoeg zijn om het gestoorde netwerk op te rollen?

 

http://www.worldofcrowdfunding.com/het-einde-van-onschuld

 

 

Het geheim van de sleutelmeester - Annelies De Cooman (fantasy)

Wanneer Louis samen met zijn ouders en zijn troetelrat Baziel verhuist naar een oud kasteel op het platteland, vindt hij dat best spannend. Aangemoedigd door de sympathieke tuinman Bert, die de geschiedenis van slot Saghaven op zijn duimpje kent, gaat Louis op jacht naar een mysterieuze schat. Maar de zoektocht verloopt niet van een leien dakje en ook op school krijgt Louis het hard te verduren door de pesterijen van Pieter-Jan.

Gelukkig is Marie er nog, een pienter en aardig meisje uit zijn klas, met wie hij meteen vriendschap sluit. Als ze op een dag door Pieter-Jan en zijn bende achtervolgd worden, vluchten ze langs een oude, verborgen doorgang het kasteel in. En dan ontdekt Louis dat Saghaven nog een veel groter geheim verbergt. Een geheim dat zijn leven voorgoed zal veranderen...

 

http://www.worldofcrowdfunding.com/het-geheim-van-de-sleutelmeester